Hakkımızda

Genel Bilgiler

Kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve rehberlik yapmak amacıyla yapılan bağımsız, nesnel güvence sağlama ve danışmanlık faaliyetidir.

Nesnel güvence sağlama, idare içinde etkin bir iç kontrol sisteminin var olup olmadığına; idarenin risk yönetimi, iç kontrol sistemi ve işlem süreçlerinin etkin bir şekilde işleyip işlemediğine; üretilen bilgilerin doğru ve tam olup olmadığına; varlıklarının korunup korunmadığına; faaliyetlerin etkili, ekonomik, verimli ve mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine dair idare içine ve dışına makul güvencenin verilmesidir.

Danışmanlık faaliyeti, idarenin hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik faaliyetlerinin ve işlem süreçlerinin sistematik ve düzenli bir biçimde değerlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik önerilerde bulunulmasıdır.

• KURUM ÇALIŞMALARINA DEĞER KATAR
  • SİSTEME NESNEL GÜVENCE SAĞLAR
  • İLKELER VE SİSTEM BAZINDA DANIŞMANLIK YAPAR
  • RİSK ESASLIDIR
  • BAĞIMSIZDIR
  • OBJEKTİF OLARAK YÜRÜTÜLÜR
  • ULUSLARARASI STANDARTLARA GÖRE YAPILIR
  • SERTİFİKALI İÇ DENETÇİLER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLİR

Hakkımızda

Kocaeli Üniversitesinde İç Denetçi atamaları ilk defa 2007 yılında yapılmış, programlı denetim faaliyetlerine ise 2009 yılı itibariyle başlanılmıştır. 19 Nisan 2013 tarih ve 28623 sayılı resmi gazetede yayımlanan Kamu İç Denetim Genel Tebliği hükümleri uyarınca, Rektörlük Makamının 29.04 2013 tarihli Olurları ile doğrudan üst yöneticiye bağlı İç Denetim Birimi Başkanlığı kurulmuştur. Birimde halen 3 denetçi görev yapmaktadır.

Misyonumuz

Kocaeli Üniversitesi faaliyetlerinin, amaç ve politikalara, kalkınma planına, programlara, stratejik planlara, performans programlarına ve mevzuata uygun olarak planlanmasını ve yürütülmesini; kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını; bilgilerin güvenilirliğini, bütünlüğünü ve zamanında elde edilebilirliğini sağlamak amacıyla, risk esaslı olarak değerlendirme ve önerilerde bulunmak suretiyle üniversite faaliyetlerine değer katmaktır.

Vizyonumuz

Kendini sürekli yenileyen bir yaklaşımla, ulusal ve uluslararası standartlarda denetim ve danışmanlık faaliyetleri sunmak.

Demo Settings
Header Colors